Σήμερα, λόγω της έλλειψης πληροφοριών, και μερικές φορές, η οποία είναι πολύ χειρότερη, λόγω των λανθασμένων και θολών πληροφοριών, οι άνθρωποι συχνά χάνονται στην επιλογή των παραθύρων τους.
Υπάρχουν ομάδες “Αλουμίνιο”, ομάδες “Ξύλινα κουφώματα”, ομάδες “PVC” και ατελείωτες μάχες μεταξύ τους. Αποφασίσαμε για πάντα να σταματήσουμε όλη τη σύγχυση και να εξηγήσουμε τους πιο συνηθισμένους μύθους γύρω από τα παράθυρα από PVC.
Μύθος 1. Τα προφίλ PVC είναι πολύ ακριβά.
Το κόστος των προφίλ PVC εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: τον αριθμό των θαλάμων, την επιλογή των προφίλ, την επιλογή των αξεσουάρ.
Οι καινοτόμες τεχνολογίες με κάθε χρόνο επιτρέπουν στην παραγωγή να είναι πιο οικονομική. Επιπλέον, το χλωριούχο πολυβινύλιο χρησιμοποιείται για την παραγωγή του υλικού για τις πόρτες και τα παράθυρα και η διαδικασία κατασκευής δεν είναι τόσο κουραστική ή δαπανηρή όπως ο ανταγωνισμός του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τιμή είναι ανταγωνιστική και λογική, καθιστώντας την προσιτή επιλογή για εγκατάσταση στο σπίτι, το γραφείο ή σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα.
Επίσης, τα παράθυρα PVC είναι ενεργειακά αποδοτικά και διατηρούν ζεστό αέρα στο εσωτερικό. Κατά τους κρύους μήνες θα δαπανήσετε έως και 50% λιγότερα για τους λογαριασμούς ενέργειας.
Μύθος 2. Τα παράθυρα από PVC έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής.
Τα παράθυρα από PVC έχουν ελάχιστη διάρκεια ζωής αναφοράς 35 ετών σύμφωνα με το BRE, με ελάχιστη συντήρηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα παράθυρα PVC πρώτης γενιάς – τώρα 50 ετών – εξακολουθούν να λειτουργούν πολύ καλά πέρα από αυτήν την περίοδο.
Μύθος 3. Κάθε παράθυρο PVC έχει τυπικό (λευκό) χρώμα και τυπικές ορθογώνιες μορφές.
Ενώ αυτή είναι η πιο κοινή μορφή και χρώμα που βλέπουμε, απέχει πολύ από το σύνολο των δυνατοτήτων του σύγχρονου παραθύρου PVC.
Χρώματα που ταιριάζουν με τη νέα σας παλέτα σχεδιασμού σπιτιού, οποιαδήποτε απόχρωση απομίμησης εφέ ξύλου: χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες.
Μύθος 4. Τα παράθυρα από PVC είναι τοξικά και όχι οικολογικά.
Ενώ το uPVC είναι ένα συνθετικό πλαστικό πολυμερές, εξακολουθεί να είναι ασφαλέστερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον από άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πορτών και παραθύρων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής, προστίθενται χημικές ενώσεις για την αποφυγή απελευθέρωσης τοξικών ουσιών. Μαζί με τη μακροζωία του, πολλές δοκιμές πυρκαγιάς και ασφάλειας έχουν δείξει ότι απελευθερώνει λιγότερες τοξίνες από υλικά όπως το ξύλο όταν είναι φλεγόμενο.
Επίσης, τα παράθυρα από PVC μπορούν να ανακυκλωθούν έως και 100 φορές και να σας κάνουν να καταναλώνετε λιγότερη θερμότητα, γεγονός που το καθιστά μία από τις πιο οικολογικές επιλογές για μεταφορά στο σπίτι σας.
Μύθος 5. Τα προφίλ PVC γίνονται κίτρινα με το χρόνο.
Το PVC έχει μακρά ιστορία που αποτελείται από διάφορα στάδια. Για παράδειγμα, το πρώτο προφίλ δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1960 και το πρώτο στάδιο παραγωγής είχε κάποια ελαττώματα, ένα από αυτά ήταν η εμφάνιση κίτρινου χρώματος στα προφίλ.
Ευτυχώς και, φυσικά, χάρη στους μηχανικούς και τους τεχνικούς, ένα ειδικό μικροστοιχείο προστίθεται τώρα σε όλα τα προφίλ PVC, διατηρώντας τα ανέπαφα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Μύθος 6. Τα παράθυρα αλουμινίου είναι καλύτερα.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν παράθυρα από PVC (48%), 25% προφίλ αλουμινίου και 27% – ξύλινα προφίλ.
Η παραγωγή του uPVC συνεπάγεται πλήρη απουσία οπών ή κενών αέρα μεταξύ παραθύρου και τοίχου. Όντας μέταλλο, το αλουμίνιο είναι ένας καλός αγωγός θερμότητας και έτσι παρέχει κακή θερμομόνωση και υψηλή θερμική αγωγιμότητα.
Μύθος 7. Τα παράθυρα από PVC χρειάζονται τακτική συντήρηση.
Ενώ τα παράθυρα από PVC δεν είναι εντελώς χωρίς συντήρηση – πρέπει ακόμη να καθαριστούν και τα αξεσουάρ και το υλικό πρέπει να ελέγχονται και να φροντίζονται, εξακολουθούν να είναι απίστευτα χαμηλή συντήρηση και το κόστος αντικατάστασης ή επανεκκίνησης των προφίλ PVC είναι σημαντικά μικρότερο από άλλα υλικά .
Συμβουλή: χρησιμοποιήστε απλό σαπουνόνερο για να καθαρίσετε τα παράθυρα από PVC (ποτέ χλωρίνη).
Πηγή: http://windows-algarve.com/articles/7-myths-about-pvc-windows-what-do-you-need-to-know/